Seal of Excellence yritys – FimusKraft

posted in: Blogiteksti | 0

Seal of Excellence

Seal of Excellence on laatumerkki, joka myönnetään innovatiivisille hankkeille Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman puitteissa. Se on suunniteltu tunnistamaan ohjelmaan lähetetyt korkealaatuiset ehdotukset. Niitä ei valittu rahoitettaviksi budjettirajoitusten vuoksi. Erinomaisen sinetin myöntää riippumattomista asiantuntijoista koostuva paneeli, joka arvioi ehdotuksen Horisontti 2020 -puiteohjelman arviointikriteerien perusteella. Kriteerit ovat esimerkiksi huippuosaamista, vaikuttavuutta ja toteutusta arvioivia kriteerejä.

Palkitut hankkeet voivat saada rahoitusta kansallisista, alueellisista tai yksityisistä rahoituslähteistä sekä Euroopan investointipankista. Huippuluokan sinetti on tarkoitettu innovatiivisille hankkeille tunnustuksen ja näkyvyyden luomiseen. Sekä parantaa heidän mahdollisuuksiaan saada rahoitusta ja edistää kilpailukykyisen ja innovatiivisen eurooppalaisen talouden kehitystä.

On tärkeää huomata, että ohjelmayksikkö ei ole rahoitusväline. Se on pikemminkin laatumerkki, joka tunnistaa hanke-ehdotuksen paremmuuden. Laatumerkin saaneiden hankkeiden on edelleen kilpailtava rahoituksesta muista lähteistä. Palkinto voi parantaa heidän mahdollisuuksiaan saada rahoitusta.

Kuinka tunnustuksen voi saada?

Palkinnon saamiseksi hankkeen on ensin jätettävä ehdotus Horisontti 2020 -ohjelman rahoitushakuun. Ehdotuksen on täytettävä ehdotuspyynnössä määritellyt kelpoisuusvaatimukset ja vastattava yhteen tai useampaan Horisontti 2020 -puiteohjelmassa määritellyistä yhteiskunnallisista haasteista tai teollisuuden johtajuuden painopisteistä.

Kun ehdotus on arvioitu Horisontti 2020 -asiantuntijapaneelissa. Laadukkaiksi arvioidut ja yleisesti arviointikriteerit täyttävät hankkeet hyväksytään ohjelmaan. Hankkeita ei ole valittu rahoitettaviksi budjettirajoitusten vuoksi, joten ne ovat oikeutettuja erinomaisuuden sinettiin.

Euroopan komissio ilmoittaa niistä hankekoordinaattoreille, joiden ehdotuksille on myönnetty laatumerkki. Sen jälkeen heillä on oikeus käyttää Seal of Excellence -logoa viestinnässä ja levitystoiminnassaan myöhemmin.

Palkittuja hankkeita kannustetaan etsimään vaihtoehtoisia rahoituslähteitä: kansallisia tai alueellisia rahoitusohjelmia tai yksityisiä sijoittajia. He voivat käyttää huippuluokan sinettiä esitelläkseen ehdotuksensa laatua.

FimusKraft on Seal of Excellence yritys

seal of excellence

FimusKraft on Euroopan innovaationeuvoston ”Seal of Excellence” -yritys. Yritys on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horizon 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustussopimuksella nro 882691. FimusKraft on saanut rahoitusta Euroopan unionin innovaationeuvoston ja pk-yritysten toimeenpanoviraston (EISMEA) julkaisemasta EIC Accelerator Funding -rahoituksesta. FimusKraft on saanut tämän merkittävän rahoituksen erittäin kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Kaiken kaikkiaan hakijoita on ollut noin 4000 yli 21 maasta ja FimusKraft hyväksyttiin kaikkien hakijoiden joukosta laatumerkin saajaksi.

FimusKraft Bioenergialaitoksen sanotaan olevan vallankumouksellinen ja kustannustehokas bioteknologinen menetelmä erilaisten biojätteiden käsittelyyn ja arvostamiseen. Riippumattomista asiantuntijoista koostuvan kansainvälisen paneelin arvioinnissa FimusKraftin biokaasulaitoksen ehdotus arvostettiin korkeatasoiseksi hanke-ehdotukseksi erittäin kilpailukykyisessä arviointiprosessissa.

Euroopan innovaationeuvoston tavoitteena on tunnistaa ja tukea läpimurtoteknologioita ja mullistavia innovaatioita luodakseen uusia markkinoita ja laajentaakseen toimintaansa kansainvälisesti. EIC Accelerator rahoittaa lupaavimpia uusia innovaatioita Euroopan pk-teollisuudessa. Ulkopuoliset asiantuntijat arvioivat rahoitettavat hakemukset. Prosessiin kuuluu myös haastattelu kokeneiden sijoittajista ja yrittäjistä koostuvan tuomariston kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *